Подоляк про дрони над Кремлем: рф готує масштабний терористичний акт

Читать на русском
Він наголосив, що Україна веде виключно оборонну війну і не атакує об‘єкти на території російської федерації.
Фото: Anna Fil/DW

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк після того, як «дрони атакували» Кремль, заявив, що росія почала готувати масштабний терористичний акт.

Про це він написав у Twitter.

Які населені пункти в тилу рф та на окупованій території зазнали атак дроновДесятки російських міст і сіл, а також окуповані рф території України неодноразово зазнавали атак безпілотників з початку повномасштабної війни.

«Щодо дронів над Кремлем. Все передбачувано… Росія явно готує масштабний терористичний акт. Тому спочатку затримує в Криму велику групу начебто диверсантів. А потім демонструє «дрони над Кремлем», – написав Подоляк.

Він наголосив, що Україна веде виключно оборонну війну і не атакує об‘єкти на території російської федерації.

«Навіщо? Це не вирішує жодної воєнної задачі. Але дає підстави рф виправдати свої атаки по цивільних», – додав радник голови ОП.

Подоляк зазначив, що Україна з цікавістю спостерігає за зростанням казусів та ексцесів, що відбуваються в різних куточках рф.

«Поява невідомих безпілотних апаратів на енергетичних об‘єктах чи на території Кремля можуть свідчити виключно про підпільну роботу місцевих сил спротиву», – каже посадовець.

Він додав, що «дрони можна купити в будь-якому військторгу».

«Втрата силового контролю над країною з боку клану путіна очевидна. Але ж, з іншого боку, росія постійно говорила про свій тотальній контроль над повітрям. Одним словом, щось в рф відбувається, але точно без дронів України над Кремлем», – підсумував Подоляк.

Нагадаємо, у пресслужбі путіна сьогодні заявили, що Україна вночі нібито намагалася завдати удару по Кремлю – було збито два безпілотні літальні апарати, постраждалих немає.

«Розцінюємо ці дії як сплановану терористичну акцію та замах на президента. Російська сторона залишає за собою право вжити заходів у відповідь там і тоді, де і коли вважатиме за потрібне», – заявили в кремлі.

Згодом з'явилися відео «атаки безпілотників» на Кремль.

Після нічної «атаки» безпілотників на Кремль, у Москві заборонили запускати дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: