У Польщі назвали новий розмір репарацій від Німеччини

Читать на русском
Варшава хоче отримати від Берліна 900 мільярдів доларів за збиток, завданий в період Другої світової війни.

Депутат польського Сейму Януш Шевчак заявив, що Варшава має намір зажадати від Берліна як мінімум 900 мільярдів доларів як репарацію за збитки, завдані країні в період Другої світової війни.

Як пише «Слово і Діло», про це член парламентської групи, що займається оцінкою суми компенсацій, повідомив в інтерв'ю журналу WPolityce.

У Польщі попросили Трампа допомогти стягнути репарації з РФ і НімеччиниПольські патріоти і християни просять президента США Дональда Трампа допомогти Варшаві домогтися від Москви і Берліна репарацій за підсумками Другої світової війни.

«До того часу, поки Німеччина не погасить заборгованість Польщі за Другу світову війну, а мова йде про суму не менше ніж у 900 мільярдів доларів, вона повинна зберігати виняткову стриманість, коли мова йде про нападки на польський уряд», - зауважив Шевчак.

За його словами, ігнорування владою Польщі в останні 30 років питання про компенсацію за шкоду у війні є «ганьбою».

«Німці повинні підготувати гідні фінансові кошти на виплату репарацій», - додав депутат.

Нагадаємо, в березні минулого року збиток, завданий Німеччиною під час Другої світової війни, оцінили в польському Сеймі у 850 мільярдів доларів. Пізніше суму претензій знизили до 550 мільярдів доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: