Невідомий хакер взламав криптогаманці ФСБ-шників і передав кошти на ЗСУ

Читать на русском
Невідомий хакер використав функцію за допомогою якої документуються транзакції в блокчейні біткойна, щоб знайти гаманці російських спецслужб.
Слово і діло

Невідомий хакер викрив сотні криптогаманців, які контролювали російська ФСБ та розвідка країни-агресора.

Про це повідомляє CoinDesk, з посиланням на звіт Chainalysis.

Зазначається, що невідомий хакер використав функцію за допомогою якої документуються транзакції в блокчейні біткойна, щоб знайти гаманці російських спецслужб.

Стало відомо, яку приманку найчастіше використовують шахраї в українському сегменті інтернетуВ Україні побільшало фейкових додатків, які пропонують залишки палива за низькими цінами та отримання грошової допомоги від держави та міжнародних організацій.

Дві адреси взломаних хакером криптогаманців були пов'язані з атакою на американську IT-компанію Solarwinds у 2020 році, через яку постраждали понад 200 організацій. У США її вважають однією з найсерйозніших, що призвела до витоку даних із низки американських відомств.

При цьому, третій криптогаманець використовували для оплати серверів, задіяних у кампанії дезінформації під час президентських виборів у США в 2016 році.

Хакер знищив біткойни зі знайдених гаманців на 300 тисяч доларів. Але після російського вторгнення в Україну він став пересилати криптовалюту в гаманці, які відкрив уряд України для збору коштів на боротьбу з російською агресією.

«Ця людина могла проникнути в структуру хакерів, які працюють на росію, або могла бути співробітником російських спецслужб, яка перейшла на іншу сторону», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що чиновник Держдуми рф за 4 місяці «збагатив» аферистів на десятки мільйонів рублів.

Також на початку квітня СБУ викрила масштабну російську фінансову піраміду, яка нібито допомагає «примножувати» капіталовкладення.

Раніше в Держспецзв'язку розповіли, які схеми використовують хакери рф у спробі отримати доступ до комп'ютерів українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: