У Держспецзв'язку з'ясували, які компанії найчастіше стають жертвами російських хакерів

Читать на русском
Компанії, що працюють із державним сектором та критичною інфраструктурою, дедалі частіше стають жертвами російських хакерів.

Жертвами хакерів часто стають компанії, що приділяють недостатньо уваги питанням захисту інформації та кіберзахисту.

Про це йде мова у новому звіті урядової команди реагування CERT-UA.

Хакерські атаки: які країни найчастіше зазнають нападів і чим це небезпечноЯкі країни найчастіше піддаються хакерським атакам, які галузі цікавлять кіберзлочинців і чим небезпечні їхні атаки – на відео.

Дедалі частіше жертвами російських хакерів стають компанії, що працюють із державним сектором та критичною інфраструктурою, повідомляють фахівці.

«Через їхню інфраструктуру російські хакери сподіваються дістати доступ до чутливих даних та критичних державних інформаційних систем, використовуючи технічні вразливості», – зазначило відомство у звіті Russia's Cyber Tactics: Lessons Learned 2022.

Також повідомляється, що однією з домінантних і ефективних технік, що використовують російські хакери для атак на Україну, залишається фішинг.

Раніше стало відомо, яку приманку найчастіше використовують шахраї в українському сегменті інтернету.

Також повідомлялося, що хакери рф атакували сайти українських держорганів. За даними експертів, в результаті атаки хакерам вдалося «модифікувати зміст кількох сторінок» на цих ресурсах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: