Хакери рф намагаються отримати доступи до комп’ютерів українців: які схеми використовують

Читать на русском
Російські хакери розповсюджують заражене програмне забезпечення через торенти і таким чином намагаються отримати доступи до комп’ютерів українців.
Reuters

Російські хакери розповсюджують заражене програмне забезпечення через торенти і таким чином намагаються отримати доступи до комп’ютерів українців.

Про це повідомляє Держспецзв’язку на офіційному сайті.

«Хакери троянізують ISO та установчі файли й розміщують їх у безкоштовному доступі на торент-трекерах. Якщо жертва завантажує та встановлює такі файли на свій компʼютер, хакери дістають доступ до його вмісту і можуть протягом тривалого часу залишатися непомітними», – йдеться в повідомленні.

У відомстві додають, що у багатьох пострадянських країнах системні адміністратори й досі використовують неліцензійне програмне забезпечення в установах та компаніях за допомогою торент-трекерів. Встановлюючи такі програми, вони фактично надають доступ російським спецслужбам до робочих файлів. Наголошують, що особливо небезпечним є використання зламаної операційної системи, адже в такому випадку зловмисники мають повний адміністративний доступ до компʼютера.

«Пересічні українські користувачі також перебувають у зоні ризику, встановлюючи неліцензійне програмне забезпечення з неофіційних джерел, торентів зокрема», – додають спеціалісти.

Нагадаємо, у Держспецзв'язку з'ясували, які компанії найчастіше стають жертвами російських хакерів.

Раніше стало відомо, яку приманку найчастіше використовують шахраї в українському сегменті інтернету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: