США та Британія ввели санкції проти групи російських хакерів

Читать на русском
Зловмисники, серед іншого, намагалися вивести з ладу критично важливу інфраструктуру, включаючи енергетичні об'єкти та лікарні під час пандемії.

Мінфін США в координації з МЗС Великої Британії запровадив санкції проти групи російських кібезлочинців, які причетні до створення хакерського угруповання Trickbot.

Про це повідомила прес-служба відомства у четвер, 9 лютого.

Нова кібератака: російські хакери розсилають листи зі шкідливими посиланнямиВ Україні фіксують масове розсилання електронних листів із шкідливими посиланнями нібито від імені Держспецзв'язку.

До списку санкцій потрапили семеро людей. У Мінфіні США зазначають, що діяльність угруповання Trickbot, зокрема, була спрямована на виведення з ладу критично важливої інфраструктури, включаючи енергетичні об'єкти та лікарні під час пандемії.

Санкції передбачають блокування активів на території США та Британії, запобігання виведенню капіталу за межі країн та інші заходи економічного характеру.

Крім того, особи, які беруть участь у фінансових операціях з хакерами з угрупування Trickbot, можуть і самі потрапити до списку санкцій.

«Кіберзлочинці, що базуються в Росії, прагнуть атакувати інфраструктуру. Сьогодні Сполучені Штати роблять дії у партнерстві зі Сполученим Королівством, оскільки співпраця має ключове значення для боротьби з російською кіберзлочинністю», – підсумував заступник міністра фінансів США Брайан Е. Нельсон.

Нагадаємо, у січні російські хакери атакували фінські вебсайти та анонсували атаки на лікарні в США, Нідерландах, Норвегії, Німеччині та Великій Британії.

Українська IT-армія активно протистоїть хакерам із Росії. Так, нещодавно наші співвітчизники атакували російську групу компаній Газпром і отримали доступ до інформації про одне з найбільших газових родовищ росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: