У Повітряних силах назвали нові пріоритетні цілі ракетних ударів рф

Читать на русском
Ігнат наголосив, що окупанти разом зі зміною тактики ракетних атак змінили і пріоритетні цілі в Україні. Наразі такими пріоритетами вважається західне озброєння та об'єкти паливно-енергетичного сектору.
Фото: armyinform.com.ua

Окупанти змінили тактику ракетних обстрілів України, а разом з нею – і пріоритетні цілі для ураження.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Масовані обстріли України: як змінювалася кількість випущених росією ракетСьогодні росія запустила по Україні 23 ракети, а раніше в одному залпі було по 70-80. Як змінювалася кількість – на інфографіці.

Він нагадав, що восени-взимку країна-агресор практично кожні кілька тижнів тероризувала Україну масованими ракетними атаками. Нині ж окупанти не мають достатньої кількості ракет для ведення таких обстрілів, тому застосовують те, що є.

«Не маючи певних засобів для подальшого ведення таких обстрілів, тобто крилатих далекобійних ракет, вони будуть застосовувати те, що можуть собі дозволити. Це стосується як ракет повітряного базування Х-101, Х-55, так і ракет Калібр», – повідомив Ігнат.

Водночас армія рф змінила і пріоритетні цілі своїх терористичних атак в Україні.

«Таким пріоритетом є і західне озброєння, яке нам надають партнери. І не треба списувати з рахунків об'єкти нашого паливно-енергетичного сектору, від цього залежить все життя у державі, забезпечення Збройних Сил. Ворог битиме по них», – заявив спікер Повітряних сил.

Нагадаємо, за даними Генштабу, окупанти планують запустити серійне виробництво крилатих ракет Х-50, що може означати посилення ракетних ударів по Україні восени.

При цьому у ЗСУ вважають, що росія не зможе накопичити навіть третину колишнього запасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: