Одна з країн Європи планує закупити для України ракети великої дальності

Читать на русском
Ключовим запитом є ракети, що запускається з суші, землі та моря, з корисним навантаженням від 20 до 490 кг і дальністю польоту від 100 до 300 км.
фото: ВВС

Велика Британія хоче закупити для України сучасну зброю в рамках спеціального фонду. Зокрема, ракети великої дальності та обладнання, що забезпечує мобільність військ.

Про це повідомляє видання Defence24.

Як повідомляється, Міністерство оборони Британії опублікувало запит на інформацію про військове обладнання для використання українськими військовими, що фінансується з Фонду підтримки України.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

Британські військові фахівці ставлять ряд обов'язкових вимог до ударних систем, які хочуть передати Україні. Ключовим запитом є ракети, що запускається з суші, землі та моря, з корисним навантаженням від 20 до 490 кг і дальністю польоту від 100 до 300 км.

Фонд підтримки України є ініціативою під керівництвом Великої Британії з внесками Ісландії, Норвегії, Швеції, Данії та Литви для швидкої закупівлі військового обладнання для України. У проектах у рамках цієї ініціативи також можуть брати участь організації з інших країн.

Загальна його вартість наразі становить понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів. З цієї суми 200 мільйонів фунтів стерлінгів вже розподілено, в тому числі на безпілотні літальні апарати, розвідувальні системи й засоби протиповітряної оборони, а також запасні частини для існуючих транспортних засобів української армії.

Варто зазначити, що раніше Сполучене Королівство відправило Україні снаряди зі збідненим ураном.

Нагадаємо, що одна з країн ЄС планує збільшити виробництво снарядів калібру 155 мм для України.

Також стало відомо, що Пентагон хоче подвоїти виробництво високоточних ракет для HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: