Зведення Генштабу: росіяни вели безуспішні наступальні дії на двох східних напрямках

Читать на русском
Протягом доби противник завдав 1 ракетного, 29 авіаційних ударів та здійснив близько 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

Військові відбили понад 40 атак росіян у Донецькій області та збили розвідувальний БпЛА типу «Орлан-10». Російські війська проводили безуспішні наступальні дії на Лиманському та Авдіївському напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ на сторінці у Фейсбук.

Зазначається, що протягом доби противник завдав 1 ракетного, 29 авіаційних ударів та здійснив близько 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбито понад 40 атак противника. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку, наші воїни мужньо тримають оборону.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках війська рф протягом доби завдали авіаударів по Галаганівці та Леонівці Чернігівської області.

З мінометів й артилерії загарбники били по Хрінівці та Заріччю Чернігівської області, Українському й Середині-Буді Сумської області, Червоній Зорі, Гоптівці, Красному, Терновій, Вовчанську, Вовчанських Хуторах і Нестерному Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив, для коригування артилерійського вогню активно застосовував безпілотники.

Ударів з артилерії й мінометів росіян зазнали Строївка, Кам’янка, Тополі, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Кислівка й Берестове Харківської області, а також Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку війська рф вели безуспішні наступальні дії в напрямку Білогорівки. Артилерійських ударів ворога зазнали Невське Луганської області, Новосадове, Торське, Білогорівка, Верхньокам’янське й Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку загарбники продовжують вести наступальні дії. За місто Бахмут тривають важкі бої. У напрямку Предтечиного ворог вів безуспішні наступальні дії.

Від російських обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Костянтинівка, Біла Гора, Олександро-Шультине, Диліївка, Північне, Торецьк, Шуми, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська рф вели безуспішні наступальні дії в районі Первомайського, обстрілювали Новокалинове, Авдіївку, Карлівку, Водяне та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони відбили численні атаки росіян у районі Мар’їнки й Новомихайлівки. Ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Парасковіївка й Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку впродовж поточної доби наступальних дій загарбники не проводили, натомість завдавали ударів по Богоявленці, Вугледару, Новоукраїнці, Пречистівці, Шахтарському й Великій Новосілці Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія продовжує вести оборонні дії й обстрілювати населені пункти, розташовані біля лінії бойового зіткнення.

У Запорізькій області 20 окупантів померли через отруєнняУ тимчасово окупованій частині Запорізької області окупанти отруїлися невідомою речовиною – 20 людей померли.

Під ворожим вогнем на зазначеній ділянці фронту протягом доби перебували понад 20 міст і сіл. Серед них – Времівка, Новосілка, Новопіль, Зелене Поле Донецької області, Ольгівське, Гуляйполе, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області, Херсон, Гаврилівка, Зміївка, Берислав, Козацьке, Іванівка, Зимівник, Білозерка, Дніпровське й Кізомис Херсонської області.

Авіація Сил оборони за добу завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу окупантів. Також наші захисники збили два ворожих БпЛА типу «Shahed-136/131», один розвідувальний БпЛА типу «Орлан-10» та ще один БпЛА невстановленого типу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили район зосередження живої сили противника, два склади пально-мастильних матеріалів, два засоби протиповітряної оборони, один артилерійський підрозділ та ще одну важливу ціль противника.

Нагадаємо, що військовослужбовці одного з прикордонних підрозділів відбили у Бахмуті, що на Донеччині, дві спроби штурму російських окупантів.

Також відомо, що в Україні з початку повномасштабного вторгнення вже знищено 190 040 тисяч російських окупантів, за минулу добу вбито ще 580 військових рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: