Росія знову заблокувала роботу «зернового коридору»: у ЗСУ розкрили подробиці

Читать на русском
Через дії рф чотири судна не змогли залишити порти Чорноморськ, Одеса і Південний. Ще одне судно очікує на прохід до порту Одеси в районі Суліни.
Фото: Anadolu Agency

Російська сторона втретє за місяць заблокувала роботу Чорноморської зернової ініціативи.

Країна-окупант відмовилася узгоджувати рух суден, зафрахтованих для доставки української агропродукції, повідомили у пресслужбі Військово-морських сил ЗСУ.

Експорт українського зерна: як росія блокує роботу «коридору» в Чорному моріЗ перших днів підписання зернової угоди росія намагається саботувати роботу експортного коридору. Більше – на інфографіці.

Через це у середу, 26 квітня, чотири судна, зокрема корабель AKDENIZ-M, який має доставити зерно до Ефіопії, не змогли залишити порти Чорноморськ, Одеса та Південний. Ще одне судно очікує на прохід до порту Одеси в районі Суліни.

«Крім того, з ранку 26 квітня в мережі поширювалася неправдива інформація про нібито заборону Військово-Морськими Силами ЗСУ руху торгових суден у рамках зернової ініціативи з/в порти Великої Одеси. Така інформація абсолютно не відповідає дійсності», – наголосили у прес-службі.

Там додали, що Україна неухильно виконує всі зобов'язання, покладені на неї у рамках Чорноморської зернової ініціативи.

Нагадаємо, 10 квітня росія в односторонньому порядку припинила реєстрацію суден, які прямують до українських портів для формування інспекційного плану.

Через тиждень російська сторона знову заблокувала перевірку суден - 17-18 квітня не було складено інспекційний план і не проведено жодної інспекції в територіальних водах Туреччини.

У середу, 19 квітня, Україна та Туреччина домовилися поновити інспекцію кораблів, які прибувають під завантаження українським зерном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: