Винищувачі займають восьме місце у списку потреб ЗСУ – Пентагон

Читать на русском
За словами заступника міністра оборони США, найбільш пріоритетними залишаються постачання систем протиповітряної оборони, артилерії та бронетехніки.
Фото: армія США

Західні бойові літаки не входять навіть до першої п'ятірки головних потреб Збройних сил України.

Про це повідомила помічниця міністра оборони США з міжнародної безпеки Селеста Валландер, передає кореспондент «Голосу Америки» Джефф Селдін.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

За словами представниці Пентагону, винищувачі знаходяться «приблизно на восьмому місці» у списку оборонних потреб України.

«Валландер сказала, що найвищими пріоритетами зараз є системи протиповітряної оборони, артилерія та бронетехніка», – написав Селдін у Twitter.

Нагадаємо, перед зустріччю у форматі «Рамштайн» генсек НАТО заявляв, що союзники будуть обговорювати надання Україні винищувачів F-16. Проте жодних конкретних заяв щодо передачі літаків після засідання зроблено не було.

Раніше глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу не виключив, що його держава могла б придбати винищувачі F-16 виробництва США, щоб передати їх Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: