Ворог наступає на чотирьох напрямках, ЗСУ тримають оборону у Бахмуті та Мар'їнці – Генштаб

Читать на русском
Українські воїни відбили понад 35 атак окупаційних військ рф на сході країни. Для поповнення втрат в живій силі російські окупанти продовжують активно залучати осіб із судимістю.
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські воїни відбили понад 35 атак окупаційних військ рф на сході країни.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 27 квітня.

«В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар'їнка, наші воїни мужньо тримають оборону», - уточнили в Генштабі.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

За добу противник завдав 25 авіаційних ударів, здійснив понад 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Крім того, вночі ворог завдав 5 ракетних ударів по Миколаєву, є постраждалі серед мирного населення.

На Бахмутському напрямку росіяни продовжують вести наступальні дії, у Бахмуті йдуть запеклі бої. Крім того, протягом доби противник вів безуспішні атаки у напрямку Богданівки. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Хромове, Бахмут, Годинник Яр, Іванівське, Предтечине, Костянтинівка, Північне, Південне, Нелипівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник намагався атакувати в районах населених пунктів Північне та Первомайське Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів Степове, Бердичі, Ластівчине, Авдіївка, Північне, Водяне, Первомайське.

На Мар'їнському напрямку протягом доби українськими воїнами було відбито атаки ворога в районах населених пунктів Красногорівка та Мар'їнка. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Георгіївка, Парасковіївка та Новомихайлівка Донецької області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Терни, Верхньокам’янське і Спірне на Донеччині.

Які події та заяви свідчать про невідворотність контрнаступу УкраїниУкраїна готується до контрнаступу – які події та заяви керівництва говорять про його невідворотність.

На Куп'янському напрямі ворог наступальних дій не проводив, але активно застосовував БПЛА для коригування вогню артилерії.

Для поповнення втрат у живій силі російські окупанти продовжують активно залучати осіб із судимістю або тих, стосовно яких відкрито кримінальні справи, зокрема, за тероризм.

«За наявною інформацією, в одному з польових таборів, розгорнутих противником на тимчасово захопленій території Старобільського району Луганської області, здійснюється підготовка близько 500 таких загарбників. Також відомо, що замість ув'язнення засудженим пропонується контракт на військову службу за участю у бойових діях в Україні терміном на півроку», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу завдала 4 ударів по районах зосередження окупантів, а також один удар по зенітно-ракетному комплексу супротивника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, в той же час, вразили 2 пункти управління, район зосередження живої сили противника, засіб протиповітряної оборони, склад боєприпасів та 2 артилерійські підрозділи. Крім того, ЗСУ збили 5 ворожих дронів різного типу.

Нагадаємо, російська армія за останню добу втратила приблизно 510 військових та десятки одиниць техніки.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, яку компенсацію пропонують сім'ям мобілізованих та загиблих окупантів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: