У ЗСУ розповіли, чому у більшості областей увечері звучала повітряна тривога

Читать на русском
За даними Повітряних сил, увечері військові зафіксували активність одразу кількох видів авіації противника – стратегічної, тактичної та дальньої.
Фото: АрміяInform

Повітряна тривога, яку оголошували увечері 28 квітня у багатьох областях України, пов'язана з активністю авіації рашистів.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, його слова наводить УП.

За даними ЗСУ, увечері військові зафіксували активність одразу кількох видів авіації противника – стратегічної, тактичної та дальньої.

Ігнат розповів, що деякі літаки рф кружляли прямо біля лінії фронту.

«Злітали два стратегічні бомбардувальники Ту-95, два далекі бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3. Також на півночі України поблизу лінії фронту було зафіксовано активність винищувачів Су-30 та Су-35», – повідомив речник.

Нагадаємо, тривогу було оголошено у всіх регіонах, крім західної частини країни. Влада закликала громадян не ігнорувати небезпеку та залишатися у укриттях.

Вранці російські війська випустили по Україні 23 ракети. Внаслідок ракетного удару рф по житловому будинку в Умані є загиблі, в тому числі діти.

Крім Умані, росіяни атакували ще й Дніпро та Київську область. У Дніпрі відомо про двох загиблих – жінку та її 2-річну дитину, ще 4 особи отримали поранення.

Президент Володимир Зеленський після чергової масованої атаки росії запевнив, що жодного злочину не буде забуто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: