Поблизу окупованої Запорізької АЕС вибухнула міна – подробиці

Читать на русском
На Запорізькій АЕС продовжує працювати лише одна активна лінія електропередач для зовнішнього живлення.
фото: Фокус

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), які присутні на окупованій росіянами Запорізькій атомній електростанції, повідомили, що неподалік ЗАЕС вибухнула міна.

Про це повідомляє керівник МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

«Експерти МАГАТЕ, присутні на українській ЗАЕС, цього тижня знову були змушені сховатися після попереджень про ракетний напад, при цьому вдалині було чутно звуки безперервного обстрілу, оскільки в регіоні тривають військові дії. Крім того, одна міна вибухнула поблизу об'єкта», — йдеться в повідомленні.

Гроссі наголосив, що збільшення військової присутності та активності в регіоні ще раз підкреслює важливість і терміновість узгодження захисту електростанції.

Згідно зі словами експертів МАГАТЕ, на Запорізькій АЕС продовжує працювати лише одна активна лінія електропередач для зовнішнього живлення. Резервна лінія електропередач, яка була пошкоджена 1 березня, залишається відключеною.

Нагадаємо, нещодавно вже була інформація, що російська міна здетонувала біля 4-го енергоблоку Запорізької АЕС.

Варто зазначити, що російські війська облаштували бойові позиції на дахах кількох із шести корпусів реакторів Запорізької атомної електростанції.

Раніше повідолялося, що російські окупанти, побоюючись українського контрнаступу, готуються заблокувати персонал Запорізької АЕС на станції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: