Стало відомо, коли голова МАГАТЕ поїде до росії для переговорів щодо ЗАЕС

Читать на русском
Минулого тижня, перебуваючи в Україні, Ґроссі заявив, що працює над компромісним планом безпеки для ЗАЕС, і застеріг від посилення військової активності навколо неї.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Ґроссі вже у середу, 5 квітня, вирушить до Калінінградської області рф для переговорів щодо окупованої російськими військами Запорізької АЕС.

Про це повідомляється на сайті МАГАТЕ.

Як зазначається, минулого тижня, перебуваючи в Україні, Ґроссі заявив, що працює над компромісним планом безпеки для ЗАЕС, і застеріг від посилення військової активності навколо неї.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

«Ґроссі відвідає Калінінград… у рамках консультацій, спрямованих на забезпечення захисту Запорізької АЕС України під час воєнного конфлікту», – повідомив 3 квітня агенції AFP речник Міжнародного агентства з атомної енергії.

Варто зазначити, що у районі Запорізької атомної електростанції, тимчасово зайнятої росіянами, загострюються бойові дії.

Нагадаємо, 29 березня гендиректор МАГАТЕ прибув на окуповану Запорізьку АЕС.

Також 27 березня глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі прибув до Запоріжжя та разом із Зеленським оглянув Дніпровську ГЕС.

Раніше повідомлялося, що на ЗАЕС є загроза відключення від останньої резервної лінії електропередач.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: