Рф не можна дати шансу використовувати об'єкти атомної енергетики для шантажу – Зеленський в річницю катастрофи на ЧАЕС

Читать на русском
Сьогодні 37-ма річниця аварії на Чорнобильській АЕС. Володимир Зеленський заявив про неприпустимість використання рф об'єктів атомної енергетики для шантажу.
Фото: Офіс президента України

Потрібно зробити все, щоб не дати росії шансу використати об'єкти атомної енергетики для шантажу України та всього світу.

Про це у річницю Чорнобильської катастрофи заявив президент України Володимир Зеленський.

З моменту аварії на Чорнобильській атомній станції минуло 37 років, трагедія залишила величезний шрам для всього світу, наголосив президент.

«Минулого року окупант не тільки захопив атомну станцію, а й знову наразив на небезпеку весь світ. Минуло більше року з моменту звільнення. Наукові та безпекові підприємства в зоні ЧАЕС уже повернулися до нормального режиму роботи. Україна та світ заплатили високу ціну за ліквідацію наслідків катастрофи, яка триває й донині. Ми маємо зробити все, щоб не дати державі-терористу жодного шансу використовувати об’єкти атомної енергетики для шантажу України й цілого світу», – заявив він.

Нагадаємо, Чорнобильська АЕС була захоплена у перший день повномасштабної війни. Під час окупації персонал станції працював майже без ротації.

31 березня російські війська повністю залишили територію Чорнобильської АЕС. Перед відходом росіяни вкрали майно на станції, а також пограбували готель поряд.

Як пізніше стало відомо з розслідування агентства Reuters, захопити ЧАЕС у перший день вторгнення росіяни змогли завдяки мережі секретних агентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: