Гроссі обговорив із Зеленським ситуацію на Запорізькій АЕС

Читать на русском
Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії запевнив, що МАГАТЕ і далі намагається домовитися про безпечну зону на Запорізькій АЕС.
Рафаель Гроссі \ Twitter

У середу, 26 квітня, у 37-у річницю аварії на ЧАЕС гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі поспілкувався з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це Гроссі написав у Twitter.

Він зазначив, що МАГАТЕ і далі намагається домовитися про захист Запорізької АЕС.

«Маю честь поспілкуватися з президентом України Володимиром Зеленським у 37-у річницю аварії на Чорнобильській АЕС і повідомити йому про програму МАГАТЕ з медичної допомоги для персоналу на всіх українських атомних електростанціях. Ми продовжуємо наші зусилля щодо захисту Запорізької АЕС», - написав Гроссі.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ 26 квітня закликало міжнародне співтовариство до розширення санкцій щодо російського сектору атомної енергетики, оскільки загарбницька війна росії проти України створила безпрецедентні загрози радіаційній та ядерній безпеці України, Європи та світу.

Крім того, у річницю Чорнобильської катастрофи президент України Володимир Зеленський заявив, що потрібно зробити все, щоб не дати росії шансу використати об'єкти атомної енергетики для шантажу України та всього світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: