У Судані, незважаючи на перемир'я, поновилися бойові дії

Читать на русском
У Судані відновилися бойові дії, хоча раніше сторони домовилися про 72-годинний режим припинення вогню.
Фото: AFP

Бойові дії в Судані поновилися пізно ввечері 25 квітня, незважаючи на заяву сторін про запровадження режиму припинення вогню.

Про це повідомляє Reuters.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

Збройні сили Судану та воєнізовані сили оперативної підтримки домовилися про 72-годинне припинення вогню з вівторка.

Але після настання темряви в Омдурмані було чути стрілянину та вибухи. Зокрема, армія використала безпілотники, щоб спробувати відкинути сили оперативної підтримки від нафтопереробного заводу.

При цьому спецпредставник ООН із Судану Волкер Пертес заявив, що режим припинення вогню «поки що дотримується на деяких ділянках». Але, за його словами, жодна із сторін не виявила готовності до «серйозних переговорів, припускаючи, що зможе забезпечити собі військову перемогу».

За останніми даними, внаслідок авіаударів та артилерійських ударів щонайменше 459 людей загинули, понад 4 тисячі були поранені.

Нагадаємо, минулого тижня із Судану почали евакуювати дипломатів та іноземних громадян.

Напередодні стало відомо, що Україна провела рятувальну операцію та евакуювала з Хартума 138 громадян. Окрім українців, врятували громадян Грузії та Перу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: