В Судані домовились про тимчасове припинення вогню: Держдеп США назвав терміни

Читать на русском
Армія Судану та Сили швидкого реагування домовились про припинення вогню з опівночі понеділка.
Getty Images

З 24 квітня в Судані, де останнім часом тривають бойові дії, вводиться трьохденне припинення вогню.

Про це державний секретар США Ентоні Блінкен заявив для NBC.

Згідно до його заяви, армія Судану та Сили швидкого реагування домовились про припинення вогню з опівночі понеділка.

«Щоб підтримати міцне припинення бойових дій, Сполучені Штати координуватимуть свої дії з регіональними та міжнародними партнерами, а також суданськими зацікавленими сторонами, щоб допомогти у створенні комітету для нагляду за переговорами, укладанням та реалізацією остаточного припинення бойових дій», - сказав Блінкен.

«Вагнерівці» можуть виграти від перевороту в Судані – МЗС ФінляндіїІснує ризик того, що російська ПВК «Вагнера» може виграти від поточної кризи в Судані, і що Європейський Союз повинен докласти більше зусиль щодо вирішення ситуації в країні.

При цьому, США підтвердили свою згоду на припинення вогню та заявили, що підтримують суданський народ і «прагнуть реалізувати його законні прагнення свободи, справедливості, демократії та верховенства закону».

«Ми підтверджуємо нашу відданість у період оголошеного перемир'я повному припиненню вогню і застерігаємо від порушень, що продовжуються, другою стороною в недотриманні перемир'я», - йдеться у заяві угруповання.

Нагадаємо, у результаті збройних зіткнень армії Судану з Силами швидкого реагування загинуло щонайменше 420 осіб. Серед них – 264 мирних мешканців.

Із Судану розпочалася евакуація дипломатів та іноземних громадян.

Також там стався напад на посла ЄС у його резиденції.

Окрім цього, наразі Міністерство закордонних справ вживає заходів задля евакуації українців, які опинилися в зоні бойових дій у Судані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: