Через загибель своїх працівників ООН призупиняє місію в Судані

Читать на русском
Через спробу військового перевороту в Судані 15 квітня загинула щонайменше 61 людина, серед яких троє співробітників Організації Об’єднаних Націй.

Ситуація у Судані залишається напруженою. Внаслідок зіткнень у Хартумі та інших містах країни загинули десятки мирних громадян. Сотні отримали поранення. Серед жертв – троє співробітників Організації Об’єднаних Націй.

Про смерть працівників ООН повідомила директор Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП) Сінді Маккейн.

«Поки що ми вирішуємо, як саме діяти в цій ситуації, але до ухвалення цього рішення ми змушені тимчасово призупинити всі операції в Судані», – заявила Маккейн.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

За її словами, троє співробітників ООН загинули у Кабкабії, що у штаті Північний Дарфур. Ще двоє працівників ВПП дістали поранення.

«Будь-яка загибель людей на гуманітарній службі неприпустима, і я вимагаю негайно гарантувати безпеку тих, хто залишається. Ті, хто надає гуманітарну допомогу, нейтральні і не повинні ставати мішенню. ВПП прагне допомогти суданському народу, який зіткнувся з гострою нестачею продовольства , але ми не можемо виконувати нашу роботу з порятунку життів, якщо не гарантовано безпеку наших людей», – наголосила Маккейн.

Крім того, під час перестрілки у міжнародному аеропорту Хартума у суботу, 15 квітня, також було пошкоджено літак Служби гуманітарних авіацій ООН. У заяві сказано, що це серйозно вплинуло на роботу ВПП.

Усього через спробу військового перевороту в Судані 15 квітня загинула щонайменше 61 людина.

Нагадаємо, зіткнення із застосуванням артилерії та авіації у Судані розпочалися вранці 15 квітня. Безпосередньою причиною конфлікту стали протиріччя щодо інтеграції Сил швидкого реагування до структури збройних сил Судану і, ширше, щодо переходу влади від військових до цивільних.

Також повідомлялося, що в Судані вже понад півсотні загиблих внаслідок бойових зіткнень.

В ООН закликали до припинення бойових дій у Судані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: