Винні у загибелі співробітників ООН у Судані мають бути покарані – Гутерреш

Читать на русском
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав покарати винних у загибелі його підлеглих під час бойових дій у Судані.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав притягнути до відповідальності винних у загибелі цивільних осіб під час бойових дій у Судані. Серед них було троє його підлеглих.

Про це він написав у Twitter.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

«Жахливо. Зіткнення, що тривають у Судані, призвели до загибелі та поранень цивільних осіб, у тому числі трьох наших колег, які загинули під час виконання роботи. Винні мають бути негайно притягнуті до відповідальності», – наголосив він.

Зазначимо, на загострення ситуації в Судані вже відреагували провідні міжнародні й регіональні організації. Заклики до стриманості поширила, зокрема, Організація Об'єднаних Націй (ООН), Африканський Союз (АС), Ліга арабських держав, регіональний блок IGAD, Європейський Союз та низка держав, у тому числі США, ОАЕ й рф.

Нагадаємо, 15 квітня після кількох днів напруженості між армією Судану та Силами швидкого реагування (RSF) в Хартумі пролунали вибухи та стрілянина. Суперечка зосереджена навколо запропонованого переходу країни до цивільного правління.

На загострення конфлікту відреагували в ООН, закликавши сторони припинити бойові дії.

Пізніше стало відомо про загибель трьох співробітників ООН, через що Організація призупинила місію в Судані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: