Розвідники евакуювали із зони бойових дій у Судані понад сотню українців та іноземців

Читать на русском
Розвідники евакуювали із зони бойових дій у Судані 138 осіб – громадян України, Грузії та Перу. Здебільшого це авіаційні фахівці та їхні сім'ї.
Ілюстративне фото AP

Головне управління розвідки у координації з ОПУ та Міністерством закордонних справ провело рятувальну операцію з евакуації мирних громадян зі столиці Судану Хартума.

Як повідомили у ГУР, із зони бойових дій евакуювали 138 громадян, у тому числі 35 жінок та 12 дітей.

«За умов безперервних боїв, недотримання режиму «тиші», відсутності їжі, води та техніки із зони збройного конфлікту евакуйовано 87 громадян України, здебільшого авіаційних фахівців — пілотів, техніків та членів їхніх родин. Також евакуйовано громадян Грузії та Перу», – розповіли у розвідці.

Наразі врятовані громадяни перебувають на території Єгипту. Громадяни України забезпечені візовою та документарною підтримкою та очікують якнайшвидшого повернення на Батьківщину.

Нагадаємо, 15 квітня в Судані почалися збройні сутички армії та Сил швидкого реагування. За останніми даними, загинули щонайменше 420 осіб, у тому числі 264 цивільних.

З 24 квітня в країні запровадили триденне припинення вогню.

Напередодні в Міністерстві закордонних справ повідомили, що вживають заходів щодо евакуації українців, які опинилися в зоні бойових дій у Судані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: