Китай направить в Україну спецпредставника для обговорення політичного врегулювання війни

Читать на русском
Сі Цзіньпін у розмові з Зеленським заявив, що діалог та переговори – єдиний реальний вихід із конфлікту.
Фото: CNN

Китай направить в Україну та інші країни спеціального представника з євразійських справ «для поглибленого спілкування щодо політичного врегулювання української кризи».

Про це під час розмови з Володимиром Зеленським сказав голова Китаю Сі Цзіньпін, якого цитує Global Times.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

У розмові Сі Цзіньпін заявив, що «необхідно використовувати можливість для накопичення сприятливих умов для політичного врегулювання кризи», а Китай і надалі сприятиме мирним переговорам.

За його словами, «діалог та переговори – єдиний реальний вихід».

Глава КНР також згадував про загрозу ядерної війни, наголосивши, що її ніхто виграти не може. А тому при вирішенні ядерної проблеми «усі зацікавлені сторони мають зберігати спокій та стриманість».

Нагадаємо, сьогодні Зеленський та Сі Цзіньпін поспілкувалися вперше з початку повномасштабної війни.

У лютому МЗС Китаю оприлюднило свій мирний план щодо України. Він складається з 12 статей і включає, серед іншого, пункти про припинення бойових дій та поновлення мирних переговорів.

Зеленський сказав, що Україна готова обговорювати окремі пункти мирного плану.

Пізніше він наголошував, що Україна поки що не отримувала від Китаю пропозицій виступити посередником для врегулювання війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: