Зернова угода ні при чому: у ГУР відповіли на звинувачення рф в ударах України по Криму

Читать на русском
Юсов наголосив, що Україна дотримується всіх міжнародних зобов'язань, зокрема й тих, що стосуються зернової угоди.
Фото: suspilne.media

Заяви російської сторони про те, що Україна нібито використовує «зерновий коридор» для завдання ударів по тимчасово окупованому Криму, є брехливою маніпуляцією.

Про це розповів речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, його слова наводить Суспільне.

Експорт українського зерна: як росія блокує роботу «коридору» в Чорному моріЗ перших днів підписання зернової угоди росія намагається саботувати роботу експортного коридору. Більше – на інфографіці.

За його словами, останні події на півострові пов'язані виключно із військовими об'єктами, а не з цивільною інфраструктурою.

«Ці події жодним чином не пов'язані із зерновою угодою, яка передбачає використання українських портів та цивільних портів, коли йдеться про підконтрольну Україні територію», – заявив Юсов.

Він наголосив, що Україна дотримується всіх міжнародних зобов'язань, зокрема і тих, що стосуються зернової угоди.

Нагадаємо, що вночі 24 квітня у тимчасово захопленому росіянами Севастополі пролунали вибухи. Окупаційна влада міста заявила про атаку надводними безпілотниками.

У Міноборони країни-окупанта поспішили заявити, що Україна нібито здійснила атаки на місто, використавши гуманітарні коридори, задіяні для експорту сільськогосподарської продукції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: