ЄС відреагував на погрози Медведєва вдарити по Гаазькому суду гіперзвуковою ракетою

Читать на русском
Європейський союз засуджує будь-які загрози з боку російських високопосадовців на адресу Міжнародного кримінального суду.
Фото: Європарламент

Європейський союз засуджує будь-які погрози з боку російського високопосадовця на адресу Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Про це йдеться в офіційній заяві Верховного представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозепа Борреля, опублікованій 23 березня.

У документі не вказано ім'я російського політика, але швидше за все, йдеться про експрезидента росії Дмитра Медведєва.

«ЄС підтверджує свою повну підтримку МКС. Будь-які заходи у відповідь стосовно осіб, причетних до роботи МКС, неприйнятні. Очолюючи боротьбу з безкарністю, МКС має мати можливість працювати незалежно та неупереджено», – повідомляється у заяві.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна. Через кілька днів Медведєв, коментуючи рішення МКС, пригрозив Гаазькому суду ударом гіперзвукової ракети «Онікс».

Як відомо, тепер путіну загрожує арешт у країнах, які ратифікували Римський статут та визнають юрисдикцію суду. Це більше ніж 120 держав, список – на інфографіці.

За інформацією української розвідки, після рішення МКС у кремлі шукають наступника путіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: