ВАКС продовжив домашній арешт ексзаступника міністра оборони

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу.
Ігор Халімонфото: interfax.com.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 4 червня строк дії нічного домашнього арешту колишньому заступнику міністра оборони Ігорю Халімону, якого підозрюють у зловживаннях на 12 млн грн під час закупівлі харчування для Збройних сил України.

Таке рішення 6 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 15 березня Печерський районний суд міста Києва відправив Халімона під нічний домашній арешт до 10 квітня. На нього також поклали такі обов'язки: не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет. У зв'язку з наближенням дати завершення дії запобіжного заходу прокурор САП просив його продовжити.

«Клопотання задовольнити. Продовжити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту підозрюваному (Ігорю Халімону – ред.) із забороною залишати житло у період доби з 23:00 до 06:00, за винятком необхідності отримання медичної допомоги, необхідності прямувати до зони укриття від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, на строк 60 днів, тобто, до 04.06.2023, включно з обов'язком прибувати за кожною вимогою», – йдеться в рішенні.

Також антикорупційний суд продовжив до 4 червня нічний домашній арешт колишньому виконувачу обов'язків начальника департаменту державних закупівель Міністерства оборони Костянтину Ступаку. Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання до закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про нову підозру ексзаступнику міністра оборони Ігорю Халімону. Раніше його справу передали з Державного бюро розслідувань до НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: