Корупція в Міноборони: справи щодо експосадовців МО передали до НАБУ

Читать на русском
До Національного бюро передали два кримінальні провадження стосовно колишніх посадовців Міноборони та одного з держпідприємств.
Ігор Халімон

Офіс генерального прокурора передав до Національного антикорупційного бюро два кримінальні провадження за підозрою колишнього заступника міністра оборони Ігоря Халімона, ексвиконувача обов'язків начальника департаменту державних закупівель Міністерства оборони Костянтина Ступака та заступника начальника управління координації зовнішньоекономічної діяльності МО Володимира Терещенка у зловживаннях.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду від 30 березня і 3 квітня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, у жовтні 2021 року Державне бюро розслідувань та Офіс генпрокурора повідомили про підозру ексзаступнику міністра оборони Халімону і колишньому керівнику департаменту МО Ступаку у завданні збитків під час закупівлі продуктів харчування. Вже у квітні 2022 року слідство у справі зупинили, а поновили лише 23 лютого 2023 року. У лютому компанія-фігурант справи блокувала закупівлю харчування для армії.

15 березня 2023 року Печерський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт Халімона і Ступаку. Пізніше справу передали до НАБУ. Тому детективи просили продовжити строк розслідування.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №62022000000000677 до десяти місяців, тобто до 10.07.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Також у лютому 2023 року ОГП і ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику директора державного зовнішньоторговельного та інвестиційного підприємства «Промоборонекспорт» Володимиру Терещенку у заволодінні 1,34 млн доларів. На момент підозри він обіймав посаду заступника начальника управління координації зовнішньоекономічної діяльності Міноборони.

2 лютого Шевченківський райсуд Києва узяв Терещенка під варту з альтернативою 36 млн грн застави. Пізніше справу передали до НАБУ і детектив попросив Вищий антикорупційний суд продовжити арешт Терещенка.

«Продовжити підозрюваному (Володимиру Терещенку – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів, тобто, до 28.05.2023 включно, але в межах строку досудового розслідування. Визначити підозрюваному заставу у розмірі 15 000 000 грн», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у лютому також повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони В'ячеслав Шаповалову і ексдиректору департаменту державних закупівель Міноборони Богдану Хмельницькому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: