НАБУ повідомило про нову підозру ексзаступнику міністра оборону Халімону

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру колишньому заступнику керівника Міноборони у зловживаннях.
Ігор Халімон

Національне антикорупційне бюро, Державне бюро розслідувань та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про нову підозру колишньому заступнику міністра оборони Ігорю Халімону у зловживаннях під час закупівлю харчування для Збройних сил України на 12 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ і САП.

Органи не вказують прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Халімона та колишнього виконувача обов'язків начальника департаменту державних закупівель Міністерства оборони Костянтина Ступака. Їм обом раніше повідомляли про підозру слідчі ДБР у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ, а згодом справу передали до НАБУ.

«Міжвідомча слідча група у складі детективів НАБУ та слідчих ДБР за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра та екскерівнику одного із департаментів Міністерства оборони України у зловживаннях при закупівлі харчування для ЗСУ. Дії підозрюваних заподіяли майже 12 млн грн збитків, а також призвели до перешкоджання виконанню Збройними Силами України своєї безпосередньої діяльності з оборони країни», – інформує НАБУ.

За даними слідства, у 2020 році Міноборони провело тендери на закупівлі послуг з організації харчування для ЗСУ на 2021 рік. Колишній заступник міністра надав вказівку керівнику департаменту укласти додаткові угоди з постачальниками послуг. Згідно із ними, з основних договорів виключено зобов'язання постачальників з транспортування продуктів та своєчасного поповнення недоторканих продовольчих запасів ЗСУ. Відтак, цим тепер мало займатись ЗСУ, витрачаючи додаткові бюджетні кошти і залучаючи особовий склад і техніку.

В результаті державі заподіяно майже 12 млн збитків. Крім того, дії підозрюваних призвели до зниження бойової готовності й обороноздатності ЗСУ та створили потенційну загрозу основам національної безпеки України в особливий період.

Нагадаємо, НАБУ заочно повідомило про підозру колишньому голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: