Компанія-постачальник харчів прокоментувала скандал із закупівлями Міноборони

Читать на русском
У компанії заперечують звинувачення у завищенні цін на продукти. У заяві йдеться, що у вартість входить доставка та оновлення поставлених продуктів.
Ілюстративне фото

Компанія ТОВ «Актив компані», яка є контрагентом Міністерства оборони щодо надання послуг із забезпечення продуктами військових, заперечує звинувачення у завищенні цін.

Коментар пресслужби компанії є у розпорядженні «Укрінформу».

У компанії назвали недостовірною інформацію про те, що вона є «прокладкою», знаходиться за адресою масової реєстрації, має статутний капітал у розмірі тисячі гривень і реалізує продукцію за завищеними цінами.

Зеленський анонсував серйозні кадрові перестановки в органах владиХоча зараз на передньому плані питання оборони, війни та зовнішньої політики - це не означає, що президент не чує, про що говорять в суспільстві на всіх рівнях

В «Актив компані» заявили, що у них офіційно працевлаштовано 187 працівників, є понад 2 тисячі квадратних метрів складських приміщень, а зі складів щодня відвантажується продуктів в обсязі не менше 120 тонн. Фактичне місцезнаходження компанії не відповідає юридичній адресі, що пояснюється метою «збереження життя та здоров'я працівників підприємства, а також його виробничих потужностей».

Щодо інформації про завищення цін на продукти, зокрема яєць, в «Актив компані» заявили: «Під час проведення відповідної закупівлі, свої цінові пропозиції на розгляд МО надали більше 14 компаній та запропонували ціни від 151 грн. до 162 грн. за одиницю послуги. Ціна одиниці послуги за кожним з восьми договорів МО, в тому числі з ТОВ «Актив компані» у 2023 році, складає зараз 145,8 грн. Сама послуга включає вартість одного комплекту продуктів за Каталогом з переліком продуктів більше 400 найменувань (що забезпечує повноцінним харчуванням одного військовослужбовця на добу) та доставку по всій території України, зокрема, і в зону бойових дій. Відповідно до порядку застосування Каталогу продуктів харчування, МО замовляє комплекти продуктів харчування за Каталогом продуктів – це увесь перелік харчових продуктів, що входить до Каталогу продуктів, та закуповується як одне ціле. Крім того, у вартість Послуги також входить освіження (оновлення) фактично поставлених продуктів харчування, у яких спливає термін зберігання, шляхом їх заміни на аналогічні харчові продукти свіжого виробництва».

Тому, йдеться у заяві компанії, порівняння цін на окрему одиницю товару у будь-якому супермаркеті з вартістю в контракті є «неправильним та маніпулятивним». Ціна на послуги із забезпечення продуктами фіксується на весь рік і не може бути збільшена у разі сезонного подорожчання продуктів.

«Актив компані» також запросила нардепів із профільного комітету відвідати потужності підприємства.

Нагадаємо, видання «Дзеркало тижня» з посиланням на документи повідомило, що ціни на закупівлю продовольства та надання послуг із харчування для військових у контракті Міноборони перевищують роздрібні у два-три рази.

У Міноборони назвали цю інформацію маніпуляцією. Профільний комітет парламенту викликав керівництво на засідання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: