Контрнаступ України: Маляр заявила, що «певні дії» вже проводяться

Читать на русском
У Міноборони пояснили, що контрнаступ – це величезний комплекс дій та заходів, які зараз проводять ЗСУ. І певні контрнаступальні дії відбуваються, зокрема на сході.
Фото: ukrinform

Збройні сили України вже проводять певні контрнаступальні дії, зокрема, на сході країни. А оголошувати початок контрнаступу, звісно, ніхто не буде.

Про це в ефірі телемарафону розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Які події та заяви свідчать про невідворотність контрнаступу УкраїниУкраїна готується до контрнаступу – які події та заяви керівництва говорять про його невідворотність.

«Важливо зрозуміти, що не буде такого дня, коли ЗСУ скажуть: «Завтра починаємо контрнаступ». Це неможливо в умовах війни, бо це є секретна інформація – плани Збройних сил, які ми не маємо права публічно обговорювати. Разом з тим, не потрібно публічно зводити контрнаступ до якихось активних наступальних дій. Тому що йдеться, по-перше, про стратегічну мету наших ЗСУ звільнити всі наші території. Ми націлені на це. І, по-друге, ми маємо на меті зупинити наступальні дії ворога», – сказала Маляр.

Вона пояснила, що контрнаступ – це величезний комплекс різних дій та заходів, які зараз здійснюють Збройні сили. Насамперед, за її словами, це підготовка людей до комплексу дій – оборонних та наступальних.

Ці дії, продовжила вона, включають підготовку техніки, людей, підготовку резерву, формування тактики – планів «А», «Б», «В».

«Збройні сили на сьогодні не готують щось одне у якомусь конкретному напрямку. А треба розуміти, що ЗСУ постійно готуються до повного звільнення наших територій», – сказала заступниця міністра.

Вона підтвердила, що те, що зараз відбувається на полі бою – у Бахмуті, а також на Бахмутському, Мар'їнському, Авдіївському, Лиманському напрямках – теж можна назвати контрнаступом.

«Контрнаступальні дії, зокрема, відбуваються і зараз на сході», – додала Маляр.

Нагадаємо, американський журнал Newsweek із посиланням на секретні документи Пентагону повідомляв, що початок контрнаступу Збройних сил України нібито заплановано на 30 квітня.

При цьому секретар РНБО Олексій Данілов також казав, що конкретної «чарівної» дати початку українського контрнаступу немає.

А інформацією про контрнаступ, за його словами, володіє дуже обмежене коло осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: