Створював медійний образ: СБУ затримала ще одного піарника Медведчука

Читать на русском
Чоловік займався «розкруткою» медійного образу Медведчука як «миротворця», якого «чують» у Москві.
Служба безпеки України

У Хмельницькому затримали чоловіка, який займався створенням медійного образу для кума путіна Віктора Медведчука.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

Зазначається, що ще до початку повномасштабного вторгнення чоловік входив до пулу політичних піарників, які працювали на Медведчука.

«Фігурант займався «розкруткою» медійного образу Медведчука як «миротворця», якого «чують» у Москві. Для цього регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах», - йдеться у повідомленні.

Але, у спецслужбі додали, що затриманий ще на початку 2020 року також добровільно почав працювати на російське інформагентство «News-front», що зареєстроване у тимчасово окупованому Криму.

«Після початку повномасштабної агресії рф фігурант перебував у Хмельницькому і звідти неодноразово поширював публікації, в яких ставив під сумнів існування української держави у міжнародно визнаних кордонах. Також він займався дискредитацією Сил оборони та поширював фейки про внутрішньо-політичну обстановку в Україні.», - наголосили в Службі безпеки.

Окремо наголошується, що ініційовані СБУ лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта.

Чоловіку повідомили про підозру за статтею державна зрада та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Раніше Служба безпеки України повідомила про підозру у держзраді Олександру Лазарєву, він до початку повномасштабного вторгнення входив до пулу публічних псевдоекспертів, які працювали на Віктора Медведчука.

Нагадаємо, суд заочно заарештував колишнього народного депутата Рената Кузьміна (без альтернативи у вигляді застави). Його підозрюють у державній зраді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: