СБУ повідомила про підозру «політологу» Медведчука

Читать на русском
Олександр Лазарєв безпосередньо займався «розкруткою» медійних образів поплічників кремля і допомагав їм у просуванні ворожих наративів в інформпросторі.
Олександр ЛазарєвFacebook

Служба безпеки України повідомила про підозру у держзраді Олександру Лазарєву, він до початку повномасштабного вторгнення входив до пулу публічних псевдоекспертів, які працювали на Віктора Медведчука.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Хто з проросійських та кремлівських пропагандистів отримав підозру за злочини проти УкраїниЗ початку повномасштабної війни українські правоохоронці оголосили про підозру пропагандистам Кисельову, Симоньян, Красовському, Соловйову, Скабеєвій, Канделакі, Сергєйцеву. Більше – на інфографіці.

«Сам Лазарєв безпосередньо займався «розкруткою» медійних образів поплічників кремля і допомагав їм у просуванні ворожих наративів в інформпросторі. Для цього був частим гостем в ефірах підсанкційних каналів «Наш», «Zik», «NewsOne», «112» і «russia today», - йдеться у повідомленні.

У спецслужбі зазначають, що він у своїх коментарях він неодноразово виправдовував агресивну політику Москви і називав бойові дії на сході України «громадянською війною».

«Після 24 лютого минулого року Лазарєв приховано виїхав за кордон. Згодом він прибув на територію окупованого Криму та приєднався до найближчого оточення Аксьонова (самопроголошений «глава» Криму - ред.), якому допомагає у проведенні ворожих інформкампаній на півострові», - додали у пресслужбі.

Там зазначили, що на підставі зібраних доказів чоловіку оголосили про підозру у державній зраді, та у порушенні рівноправності громадян.

Раніше суд заочно заарештував колишнього народного депутата Рената Кузьміна (без альтернативи у вигляді застави). Його підозрюють у державній зраді.

Нагадаємо, 10 січня президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства Кузьміна та ще трьох нардепів – Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача.

13 січня Верховна Рада достроково позбавили їх мандатів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: