Росія звинуватила Україну у використанні «зернового коридору» для атаки на Крим

Читать на русском
Українські безекіпажні катери начебто були запущені з акваторії порту Одеси, визначеного для реалізації зернової угоди.
Reuters

Військове відомство країни-агресора звинуватило Україну в порушенні «зернової угоди». Окупанти заявили, що українські безпілотники нібито атакували Севастополь, використавши «зернові коридори».

Про це Міноборони рф повідомляє у Telegram.

У російському відомстві стверджують, що 23 березня і 24 квітня Україна нібито здійснила атаки на пункт базування Чорноморського флоту в місті Севастополь і цивільної інфраструктури Криму, використавши гуманітарні коридори, задіяні для експорту української сільськогосподарської продукції, зокрема, зерна.

Експорт українського зерна: як росія блокує роботу «коридору» в Чорному моріЗ перших днів підписання зернової угоди росія намагається саботувати роботу експортного коридору. Більше – на інфографіці.

У міністерстві також заявили, що українські безекіпажні катери начебто були запущені з акваторії порту Одеси, визначеного для реалізації «чорноморської ініціативи».

Як вважають у керівництві окупаційної армії, таким чином Україна нібито «поставила під загрозу чергове продовження «зернової угоди» після 18 травня цього року».

Нагадаємо, що вночі 24 квітня у тимчасово захопленому росіянами Севастополі прозвучали вибухи. Окупаційна влада міста заявила про атаку надводними безпілотниками.

Раніше «Слово і діло» писало, скільки зернових експортувала Україна до повномасштабної війни.

З нашої інфографіки можна дізнатися, скільки коштів від експорту сільськогосподарської продукції до Євросоюзу отримувала Україна до війни і після її початку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: