Обстріл аеродрому «Канатове»: суд заарештував ексрозвідника Червінського

Читать на русском
Адвокати заявили, що Червінського затримали та заарештували незаконно. Сторона захисту має намір подати апеляцію на рішення Шевченківського райсуду.
Фото: Суспільне

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому виконувачу обов'язків командира однієї з частин Сил спецоперацій Роману Червінському.

Про це у вівторок, 25 квітня, повідомив портал Суспільне.

Згідно з рішенням суду, Червінський перебуватиме під вартою два місяці без права внесення застави.

Журналісти зазначають, що засідання у справі ексрозвідника проходило у закритому режимі.

Адвокати заявили, що Червінського затримали та заарештували незаконно. Сторона захисту має намір подати апеляцію на рішення Шевченківського райсуду.

Нагадаємо, СБУ затримала ексрозвідника 25 квітня. За версією слідства, дії Червінського призвели до жертв та знищення техніки після обстрілу росіянами аеродрому «Канатове» у Кіровоградській області.

Йдеться про інцидент, який стався у липні 2022 року. Згідно з матеріалами справи, фігурант разом з іншими особами самовільно вирішили провести спецоперацію по викраденню літака рф. Однак у ході проведення «операції» ворог отримав дані про розміщення на аеродромі «Канатове» особового складу та техніки ЗСУ. Внаслідок ракетного удару загинув командир військової частини, ще 17 військовослужбовців отримали поранення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: