Переховувалась як переселенка: СБУ спіймала доньку ексгауляйтера Чорнобаївки

Читать на русском
За даними правоохоронів, вона організовувала і особисто брала участь у численних пропагандистських акціях країни-агресора в окупованій частині Херсонщини.
Служба безпеки України

На Вінниччині під час комплексних заходів Служба безпеки затримала доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки Юрія Турульова.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що після захоплення селища 30-річна жінка однією з перших підтримала російських загарбників і добровільно вступила до лав місцевої окупаційної адміністрації.

«За протекції колаборанта Турульова його доньку призначили очільницею «відділу», де вона займалася запровадженням освітніх «стандартів» рф на території захопленої громади. Для цього змушувала місцевих педагогів долучатися до процесу русифікації селищних навчальних закладів та їх переведення на розрахунки в російських рублях», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, за даними правоохоронів, вона організовувала і особисто брала участь у численних пропагандистських акціях країни-агресора в окупованій частині Херсонщини.

«Наприкінці липня минулого року колаборантка була делегатом на прокремлівському форумі під назвою «ми разом з росією». На ньому учасники схвалили так звану «декларацію розвитку регіону», яка фактично була планом інтегрування півдня України в економіку рф», - розповіли у Службі безпеки.

У СБУ кажуть, що після визволення правобережної частини Херсонської області жінка переїхала до Вінниччини, де переховувалася під виглядом переселенки.

Наразі їй повідомили про підозру за статтею: пособництво окупаційній адміністрації держави-агресора, та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фігурантці загрожує до 12 років ув’язнення.

Раніше під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні Служба безпеки України затримала колишнього «начальника вокзалу Херсона», який допомагав росії перекидати військові ешелони в Україну.

Також нагадаємо, що власниця однієї з кримських туристичних агенцій допомогла росії депортувати понад тисячу українських дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: