Віддавав наказ труїти українців у газових камерах: СБУ ідентифікувала комбата росгвардії

Читать на русском
За наказом Аюба Ельдарова росіяни розшукували українських патріотів, а потім викрадали їх.
Служба безпеки України

Служба безпеки встановила, що саме комбат росгвардії Аюб Ельдаров віддавав наказ викрадати українських патріотів, а потім труїти у газових камерах.

Про це повідомили у СБУ.

Спецслужба також встановила персональні дані військового злочинця.

«Ельдаров Аюб Ельдарович, 1985 року народження, громадянин рф, уродженець села Дилим Казбеківського району Дагестанської АССР, РФСР. Командир батальйону 96 полку оперативного призначення військової частини № 6780, 46-ої ордена Жукова окремої бригади, військ національної гвардії рф, підполковник», - йдеться у повідомленні.

СБУ додають, що за наказом Ельдарова росіяни розшукували українських патріотів, а потім викрадали їх.

«Задокументовано факт застосування ворогом задушливих газів у спеціально обладнаних «камерах», де тримали українських бранців», - зазначають у силовому відомстві..

На підставі зібраних доказів Ельдарову повідомили про підозру за статтею: порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Раніше повідомлялося, що генерал-лейтенанта армії рф Андрія Мордичева, який наказував обстрілювати цивільних на Донеччині і керував штурмом «Азовсталі», заочно судитимуть.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру депутату держдуми росії Адаму Делімханову, який командував кадировцями під час штурму «Азовсталі» у Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: