СБУ порушила справу проти учасників провальної «спецоперації», які намагалися викрасти літак рф

Читать на русском
Через самовільні дії військовослужбовців ворог отримав інформацію про розміщення особового складу ЗСУ та літаків. Це призвело до жертв і постраждалих серед українських воїнів та втрати військової техніки.
Фото: СБУ

Правоохоронці розслідують обставини ракетного удару по летовищу «Канатове», який стався у липні 2022 року.

Про це у четвер, 20 квітня, повідомила пресслужба СБУ.

ФСБ заявила, що Україна нібито хотіла «викрасти літаки ВПС росії», у звіті фігурує журналіст ГрозєвУ ФСБ заявили, що Україна нібито хотіла викрасти російські військові літаки і намагалася для цього завербувати російських льотчиків. У причетності до цього звинуватили журналіста Христа Грозєва.

За даними слідства, обстріл стався через самовільні дії військовослужбовців - вони намагалися домовитися з російським пілотом про викрадення літака повітряно-космічних сил рф.

«Під час цієї «операції», яка проводилася, незважаючи на зауваження СБУ та без погодження з відповідними державними органами, ворог отримав інформацію про розміщення особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків. Ці дані й дозволили здійснити обстріл аеродрому «Канатове» у Кіровоградській області», – зазначили у СБУ.

Правоохоронці нагадали, що внаслідок ракетного удару загинув командир військової частини, ще 17 військовослужбовців зазнали поранень. Крім того, було знищено двох винищувачів Повітряних сил ЗСУ, а злітна смуга та будівлі отримали значні пошкодження.

У відомстві повідомили, що кримінальне провадження порушено за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 5 ст. 426-1 (перевищення військовою посадовою владою або службовими повноваженнями) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, напередодні СБУ викрила агентів рф, які здійснювали атаки хакерів на уряд України.

А до цього СБУ на Дніпропетровщині затримала російського агента, який збирав розвіддані за місцем базування та переміщення Сил оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: