Військове командування рф намагається переконати путіна перейти до утримання позицій – ISW

Читать на русском
Російське військове командування, ймовірно, намагається переконати володимира путіна відмовитися від наступальних операцій та перейти до оборонних, але не наважується прямо донести цю думку.

Військове керівництво рф, ймовірно, намагається переконати російського диктатора володимира путіна перейти до оборонних операцій.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики повідомляють, що Міністерство оборони рф сигналізувало вищому керівництву країни про великі зусилля при наборі 400 тисяч військовослужбовців за контрактом, які б могли захистити існуючу лінію фронту.

У звіті ISW говориться, що військове командування рф також перекидає призовників для утримання російських позицій у Криму. Є вірогідність, що триває підготовка інших ресурсів, щоб гарантувати, що росія зможе утримати деякі позиції після кульмінації потенційного українського контрнаступу.

Фахівці вважають, що керівництво Міноборони рф, ймовірно, усвідомлюють загрозу українського контрнаступу, але не припиняють відправляти контрактників для посилення неефективних наступальних операцій – цього вимагає путін.

Раніше російські джерела повідомляли, що путіну подобається лояльність та компетентність. Усвідомлення цього, ймовірно, заважає військовому командуванню рф сконцентруватися на створенні оптимальних умов для ефективної оборони і донести думку про необхідність відмови від наступальних операцій президенту.

«Те, що путін продовжує наполягати на проведенні наступальних операцій на сході України, свідчить про те, що група, яка хоче заморозити війну вздовж нинішньої лінії фронту, не змогла переконати його», – переконані аналітики.

Нагадаємо, глова ПВК «Вагнер» Пригожин запропонував путіну оголосити про завершення війни.

Також ISW пояснили, чому Пригожин закликав кремль завершити війну в Україні.

Раніше в ISW припустили, навіщо путін приїжджав на окуповані території.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: