В ISW пояснили, чому Пригожин закликав кремль завершити війну в Україні

Читать на русском
Пригожин закликав кремль завершити війну з розрахунком на розширення власних перспектив у політиці.

Пропозиція очільника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина завершити «СВО», яку він адресував Кремлю, та зосередитися на закріпленні на захоплених територіях може вказувати на те, що «кухар путіна» знайшов союзників у Міністерстві оборони рф, які підтримують тимчасове заморожування війни в України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначають експерти ISW, що на початку квітня Пригожин поновив співпрацю з Міноборони рф після протистояння з російським військовим командуванням. Разом з цим йому вдалося повернути собі частину привілеїв, наданих кремлем.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

Фахівці інституту припускають, що очільник ПВК, ймовірно, досягнув домовленостей з військовим командуванням рф, запропонувавши путіну виступити з пропозицією про тимчасове припинення вогню.

Таким чином, говориться у звіті, Пригожин прагне повернути собі можливість нарощувати сили та розширити політичні перспективи напередодні парламентських і президентських виборів у росії.

«Тимчасове припинення вогню в Україні і затягування війни піде лише на користь росії, оскільки дозволить їй відновити свої сили і послабити підтримку України з боку Заходу. Росія використовуватиме окуповані території України як плацдарм для майбутніх наступальних операцій після того, як відновить свою боєздатність», – підсумували в ISW.

Нагадаємо, Пригожин запропонував путіну оголосити про завершення війни.

Також повідомлялося, що Пригожин, ймовірно, готує ґрунт для політичного наступу.

Раніше Пригожин заявив, що його відключили від спецзв'язку із владою, щоб він не просив боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: