Ірак запропонував Україні виступити посередником у переговорах із росією

Читать на русском
Ірак запропонував виступити посередником у мирних переговорах між Україною та росією. Україна відхилила пропозицію – жодних переговорів до виведення російських військ.
Middle East Monitor

Ірак запропонував виступити посередником у мирних переговорах між Україною та росією. Однак пропозиція була відхилена.

Про це повідомляють Associated Press та Alsumaria News.

«Ірак готовий активувати роль контактної групи і рухатися далі як посередник, щоб закласти основу для переговорів між двома сторонами», – сказав міністр закордонних справ Іраку Фуад Хусейн.

Він зазначив, що Багдад «має досвід спілкування з країнами, між якими існує напруженість», і «готовий служити справі миру». «Продовження війни буде небезпечним не лише для двох країн, а й для всього світу», – додав міністр.

Однак міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який сьогодні перебуває в Іраку з візитом, відкинув пропозицію та підтвердив позицію, згідно з якою Україна не братиме участі у жодних мирних переговорах до відходу російських військ з усієї території.

«Нам потрібно, щоб росія погодилася з дуже простим фактом: вона повинна припинити війну і піти», – заявив Кулеба.

При цьому, за його словами, Україна сподівається на зміцнення відносин з Іраком.

Нагадаємо, 10 квітня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Іраку Мухаммедом Шіа ас-Судані. Під час переговорів вони обговорили українську формулу світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: