Рішення щодо переговорів з росією має прийматися спільно з Україною – Білий дім

Читать на русском
Адміністрація США підтвердила принцип, що не може бути переговорів по Україні без України, а також що українське керівництво має визначати готовність до таких перемовин.
Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі

У США нагадали, що не може бути переговорів по Україні без України, а ініціювати їх має президент Володимир Зеленський.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу.

«Лише президент України Зеленський може визначити, чи готовий і коли він готовий вести переговори, в якому контексті і про що. Ми вважаємо, що не може бути переговорів про Україну без України», – наголосив Кірбі.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

Таким чином він відповів на прохання прокоментувати публікації із сигналами про те, що Україна за певних умов готова вести переговори з російською стороною щодо Криму.

Нагадаємо, напередодні видання Financial Times опублікувало коментар заступника керівника ОПУ Андрія Сибіги. Чиновник, зокрема, заявив, що Київ готовий обговорювати з Москвою майбутнє Криму, якщо українські війська вийдуть на кордон окупованого півострова. При цьому Сибіга зазначив, що в Україні не виключають військового шляху звільнення Криму.

Також нагадаємо, що у питанні переговорів щодо Криму прессекретар Зеленського порадив орієнтуватися на заяви президента

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: