В ISW підтвердили, що ЗСУ зайшли на лівий берег Херсонщини

Читать на русском
ЗСУ зайшли на лівий берег Херсонщини. Військові аналітики вперше вказали, що ці території можуть контролювати українські війська.

Українські сили зайняли позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Українські військові зайняли позиції на лівобережжі Дніпра на тій частині Херсонщини, яка наразі перебуває під окупацією і цьому є достатньо відеопідтверджень.

«Геолокаційні кадри, опубліковані російським мілблогером 22 квітня, виявляють, що українські сили зайняли позиції на березі Дніпра на північ від Олешок (7 км на південний захід від Херсона) і просунулися до північної околиці населеного пункту на трасі Е97, а також на захід від Дачі (10 км на південь від Херсона).

Ці кадри також вказують на те, що російські війська можуть не контролювати острови на річках Кінка та Чайка, розташовані менш ніж за пів кілометра на північ від геолокаційних позицій українських військових біля Антонівського мосту», – припустили експерти.

Які події та заяви свідчать про невідворотність контрнаступу УкраїниУкраїна готується до контрнаступу – які події та заяви керівництва говорять про його невідворотність.

Російські блогери стверджували 20 і 22 квітня, що українські сили утримують позиції на східному березі Херсонської області вже кілька тижнів і встановили стабільні лінії постачання до них та регулярно здійснюють вилазки в цьому районі – все це вказує на відсутність російського контролю над цим районом.

В ISW відзначили, що на карті бойових дій ще одного російського блогера стверджується, що російські сили не контролюють деякі острови в дельті Дніпра на південний захід від Херсона, що свідчить про можливе просування українських військ на ці острови.

Також у звіті ISW зазначається, що російські блогери скаржаться, що це стало можливим через надто повільний темп вогню російської артилерії, спричинений надмірною централізацією російського військового командування.

Разом з тим, за ворожими військами, найімовірніше, все ще залишаються такі міські райони, як Олешки та Нова Каховка. Там війська рф ведуть оборону, підкреслюють в Інституті.

Раніше повідомлялося, що на окупованій частині Херсона росіяни змушують місцевих мешканців залишити свої будинки.

Також в ISW припустили, що військове командування росії намагається переконати шляхи перейти до утримання позицій.

Раніше заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що «певні дії» щодо контрнаступу вже проводяться.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: