Вбивали всіх, навіть дітей: «вагнерівець» зізнався у страті сотень українських громадян

Читать на русском
Коли вагнерівці зайшли до Бахмута, Пригожин наказав їм страчувати всіх, хто зустрінеться на шляху. Один із бойовиків розповів, як особисто зачищав підвал у дев'ятиповерхівці, де сховалися сотні людей.

Завербовані в ПВК «Вагнер» колишні російські в'язні розповіли, які жахливі накази Євгена Пригожина вони виконували під час зачистки Бахмута та Соледара.

Інтерв'ю із бойовиками опублікувала російська правозахисна організація Gulagu.net.

Під час розмови з журналістом Володимиром Осєчкіним бойовик 5-го загону ПВК «Вагнер» Азамат Улдаров зізнався, що під час штурму Бахмута він та інші «вагнерівці» стратили сотні українців, зокрема десятки дітей.

«Ми йшли та вбивали всіх: жінок, чоловіків, пенсіонерів, дітей. Дитині було п'ять-шість років, вона верещать, а я зробив «контрольний», – заявив Улдаров.

Коли «вагнерівці» зайшли до Бахмута, Пригожин наказав їм страчувати всіх, хто зустрінеться на шляху. Улдаров розповів, як особисто «зачищав» підвал у дев'ятиповерхівці, де сховалися сотні людей.

«Я виконав команду. Я поклав там усіх зі своїм гуртом, ми всіх залишили там. Дітей було близько 40, загалом людина 300-400. Я дав команду знищити всіх. Це був дев'ятиповерховий будинок та цілий підвал, а також перший та другий поверх були забиті людьми та заміновані. Я тоді дав команду - «обнулити» всіх», - заявив колишній зек.

Інший ексзасуджений бойовик «Вагнера» Олексій Савічєв згадав, як після чергового обміну полоненими бойовикам було наказано розстріляти мирних жителів, коли поїдуть журналісти.

«Був наказ: усіх, кому від 15 років і вище – всіх одразу розстрілювати без слів. Було розстріляно 20-24 особи, з них осіб 10 – 15-річні та 17-річні підлітки. Є наказ – зачистити будинок. Хто там був – неважливо. Не виконав наказ – тебе «обнулять», – заявив Савичов.

Нагадаємо, нещодавно у Мережі з'явилося відео із обезголовленням українського військовополоненого окупантами. Президент Володимир Зеленський прокоментував відео та закликав усіх світових лідерів відреагувати на звірства росіян.

А до цього рашисти розстріляли беззбройного українського військового за слова «Слава Україні».

Омбудсмен Дмитро Лубинець на тлі публікацій таких відео розповів, що Україна має в своєму розпорядженні велику базу матеріалів з ймовірними стратами українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: