Казахстан розслідує десять кримінальних справ щодо участі своїх громадян у війні росії проти України

Читать на русском
Комітет національної безпеки Казахстану розслідує десять кримінальних справ за фактами участі громадян країни у повномасштабному російському вторгненні в Україну.

Комітет національної безпеки Казахстану розслідує десять кримінальних справ за фактами участі казахстанців у війні в Україні.

Про це повідомляє КазТАГ.

«КНБ розслідує десять кримінальних справ за фактами участі громадян Казахстану у військових діях на території України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інформація про фігурантів кримінальної справи та їх дії наразі невідома. Дані досудового розслідування відповідно до ст. 201 Кримінально-процесуального кодексу Казахстану не підлягають розголошенню. Також невідомо, на чиєму боці воюють обвинувачені.

За статтею 172 КК РК за участь в іноземних збройних конфліктах передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 9 років.

Нагадаємо, Казахстан підтримав пропозиції Китаю щодо припинення війни в Україні.

Також повідомлялося, що у розмові з Володимиром Зеленським президент Казахстану висловив свою позицію щодо дипломатичного рішення війни росії проти України.

Відомо, що Казахстан передав понад 40 генераторів для медустанов України.

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що Казахстан не визнає так звані Л/ДНР, назвавши їх квазідержавами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: