У мережі з'явилося страшне відео із стратою українського військовополоненого росіянами

Читать на русском
Відео із жорстокою стратою українського військовополоненого окупантами розлетілося у соцмережах. В ОПУ вже відреагували.
Ілюстративне фото

Увечері вівторка, 11 квітня, у мережі з’явилося відео із черговою стратою українського військового російськими окупантами.

Відео опублікував у своєму Telegram-каналі засновник російського екстремістського руху «Мужское государство» Владислав Поздняков.

Пізніше воно поширилося українськими Telegram-каналами. Більшість із них не публікують ролик із етичних міркувань, не рекомендують його дивитися вразливим людям, а закликають максимально поширювати для західної аудиторії.

На відео солдат російської окупаційної армії відрізає голову українському військовополоненому. Судячи з коментарів, такі випадки непоодинокі.

Згодом з'явилося ще одне відео із окупантами: на ньому росіяни знімають бійців української армії без голів.

Водночас, в Офісі президента вже відреагували на жахливе відео страти.

«За все буде відповідь і відповідальність», – написав голова ОПУ Андрій Єрмак.

Нагадаємо, що російські окупанти скоїли черговий воєнний злочин. Вони розстріляли українського військового після його слів «Слава Україні» та зняли це на відео. Загиблим виявився снайпер 163-го батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Ігорович Мацієвський.

Президент Володимир Зеленський надав Олександру Мацієвському звання «Героя України».

Як заявив омбудсмен, розстріли росіянами українських полонених траплялися не один раз.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: