Росіяни за допомогою ІПСО намагаються зірвати залучення українців до Сил оборони – Маляр

Читать на русском
Росіяни поширюють неправдиву інформацію про територіальні центри комплектування, намагаючись ввести в оману українців и саботувати процес залучення українців до Сил оборони.

Ворог продовжує інформаційну роботу, спрямовану на зрив залучення українців до Сил оборони. Росіяни намагаються дискредитувати територіальні центри комплектування (колишні військкомати).

Про це у своєму Telegram написала заступниця міністра Ганна Маляр.

«Зараз ворог поширює колись вже випробуваний кейс про те, що нібито територіальні центри комплектування не мають статусу юридичної особи. Кілька років тому вони це запускали щодо інших державних інституцій. Психологічно це викликає довіру, попри те, що інформація не відповідає дійсності», – зазначила вона.

Також Маляр зауважила, що деякі українські ЗМІ навіть поширили цю інформацію не перевіривши її.

Мобілізація в Україні у 2023: кого мобілізують і що потрібно знатиПосилення мобілізації в Україні у 2023 році залежить від декількох факторів, а зміни в мобілізаційному процесі, швидше за все, все ж таки з'являться

Так, Сухопутні війська ЗСУ надали детальне роз‘яснення з посиланнями на нормативні акти. В ньому сказано, що територіальні центри комплектування та соціальної підтримки є органами військового управління, що забезпечують виконання законодавства з питань військового обов’язку і військової служби, мобілізаційної підготовки та мобілізації.

«Із зазначеного стає зрозуміло, що діяльність територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки здійснюється в рамках правового поля, вони мають усі необхідні для своєї роботи права, є юридичними особами публічного права, мають самостійний баланс, реєстраційні рахунки в органах Казначейства», – підкреслила Маляр.

Також вона зазначила, що «безпідставні закиди на їхню адресу точно грають на руку нашим ворогам і можуть ввести в оману громадян України та завдати шкоди нашій обороноздатності».

Раніше ми повідомляли про намір Міноборони оптимізувати роботу військкоматів.

Також Міністр оборони України Олексій Резніков оцінив втрати Сил оборони з початку вторгнення росії, заявивши, що вони «критично менші за російські».

Також повідомлялося, що у Верховній раді анонсували внесення змін до закону про мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: