Маляр розшифрувала слова «у Бахмуті тривають бої»

Читать на русском
Бойові дії супроводжуються аналітичною роботою великої кількості людей, а рішення приймаються на основі аналізу та розрахунків ймовірного розвитку ситуації
Ганна Маляр

Українське командування на основі аналізу ситуації, прогнозів дій ворога та оцінки можливостей Сил оборони приймає оперативні рішення та формує задачі підрозділам.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

«Трохи привідкрию завісу - що стоїть за словами «в Бахмуті тривають бої» і як приймаються оперативні рішення. Звісно, тільки те, що дозволили військові», - пише вона.

За словами Маляр, бойові дії супроводжуються аналітичною роботою великої кількості людей, а рішення приймаються на основі аналізу та розрахунків ймовірного розвитку ситуації:

  • оперативна ситуація на місці моніториться і доповідається в штаби 24/7.

  • штаби безперервно аналізують дії противника та динаміку зміни ситуації за багатьма критеріями.

  • керуючись отриманими даними штаби прогнозують ймовірні загрози та дії противника.

Заступниця міністра оборонизазначила, що оперативну інформацію та зроблену аналітику безперервно доповідають командуванню Оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» в зоні відповідальності якого зараз знаходиться і Бахмутський напрямок.

«Тобто, коли ви чуєте у зведеннях слова «ситуація під контролем» - так і є», - додала Маляр.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, як діятимуть ЗСУ у разі загрози оточення Бахмута

Нагадаємо, за оцінкою аналітиків Інституту вивчення війни, російські війська займають приблизно 65% території міста. Разом з тим, у ЗСУ спростували заяву ватажка «вагнерівців» Пригожина про нібито захоплення Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: