Міноборони хоче оптимізувати роботу військкоматів: підсумки зустрічі із головами ТЦК

Читать на русском
У ході наради сторони, серед іншого, обговорили питання оптимізації та цифровізації роботи ТЦК СП та дотримання прав осіб, які призиваються за мобілізацією.
Фото: Міноборони України

Керівництво Міністерства оборони та Генштабу провело нараду з керівниками обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати).

Про це у середу, 1 березня, повідомили у прес-службі відомства.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

У ході наради сторони, серед іншого, обговорили питання оптимізації та цифровізації роботи ТЦК СП, дотримання прав осіб, які призиваються за мобілізацією, а також роботи військкоматів із родичами загиблих та безвісти зниклих.

Крім того, за словами заступника міністра оборони України Ганни Маляр, представники Генштабу та військкоматів розглянули низку питань, з яких надходять скарги громадян.

«Повномасштабне вторгнення створило нові виклики, зокрема й для ТЦК СП. З'явилася низка завдань, продиктованих війною. Тому ми обговорили, що саме потрібно оптимізувати у роботі ТЦК СП і як цього досягти», – заявила Маляр.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації. Це вже шосте продовження від початку вторгнення росії.

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України встановив нову квоту для бронювання працівників підприємств від мобілізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: