Польща спростила експорт агропродукції з України: подробиці

Читать на русском
Домовленості зважають на інтереси і українських, і польських фермерів. Нові процедури хочуть запровадити вже найближчим часом, повідомляють в МінАПК.

Україна досягла з Польщею домовленостей щодо спрощення проходження процедур під час експорту українських зернових та олійних культур транзитом через польську територію до інших країн.

Про це інформує пресслужба МінАПК.

Так, з 8 березня на польсько-українському кордоні на всі машини автомобільного та всі вагони залізничного транспорту накладатимуться митні пломби.

Світове виробництво пшениці: скільки було вирощено та експортовано за два рокиПротягом 2020/2021 маркетингового року у світі було вироблено 774,55 млн тонн пшениці, у 2021/2022 виробництво збільшилося до 779,33 млн тонн. Докладніше – на інфографіці.

Знімати їх зможуть лише співробітники Національної фіскальної адміністрації у трьох морських портах Польщі – Гданську, Гдині та Свиноуйсьце.

У разі транзиту товарів до інших країн-членів ЄС пломби знімуть в уповноважених пунктах зберігання, що знаходяться у цих країнах.

«Ми досягли взаємовигідних результатів. Важливо, що ці домовленості враховують інтереси як польських, так і українських фермерів, які транзитом везуть зерно в інші країни та в польські порти», – зазначив голова МінАПК Микола Сольський.

Ці процедури будуть впроваджені найближчими днями, а з наступного тижня постачання агропродукції відбуватиметься за новими правилами.

Також нова процедура має зменшити черги на кордоні та зробити комфортнішою торгівлю між країнами.

Раніше стало відомо, на скільки за січень скоротився експорт української агропродукції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: