Стало відомо, на який термін призупинили імпорт українського зерна до Польщі

Читать на русском
Імпорт українського зерна до Польщі призупинили щонайменше до липня. У країні пропонують ввести мита на всю сільськогосподарську продукцію з України.
Мінінфраструктури

Імпорт українського зерна до Польщі призупинили щонайменше до липня.

Про це заявив заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальськи.

«Європейський Союз не зробив нічого, щоб допомогти польським фермерам, а ефективність дій пана Роберта Телюса, нового міністра, у перші години за підтримки як прем’єр-міністра, так і президента, що також стало результатом переговорів з президентом Зеленським, показали, що ми здатні спілкуватися з Україною і призупинити імпорт щонайменше до липня», – повідомив він.

Як змінювалася вартість експорту української аграрної продукції до ЄвросоюзуВартість експорту сільгосппродукції з України до Євросоюзу до та після запровадження пільгового режиму – на інфографіці.

Заступник міністра зауважив, що польсько-українська домовленість у справі зерна є лише першим кроком. Він пропонує ввести мита на всю сільськогосподарську продукцію з України.

«Ми допомагаємо Україні, але ми маємо бути транзитною країною. Вся продукція повинна відправлятися через Польщу, вони не повинна шкодити польським фермерам, польським виробникам і викликати кризу, пов'язану з продовольчою безпекою», – додав Ковальський.

Відомо, що вже цього вівторка, 11 квітня, польський міністр Телус зустрінеться на кордоні з представниками аграрних організацій з п’яти інших країн.

Нагадаємо, 7 квітня у Румунії фермери протестували по всій країні та вимагали підвищення компенсацій від ЄС через імпорт зерна з України, що призвів до зниження цін на їхню продукцію.

Того ж дня на прикордонному переході у Дорогуську міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус зустрівся з українським колегою Миколою Сольським, щоб обговорити проблему потрапляння українського зерна до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: